Brickor av västafrikanskt gatumode

Bricka från Markattor. (Foto Markattor)

Slut på påsken och Kurbits är tillbaka! Vi släpper härmed äggtemat och går vidare mot nya äventyr  den här veckan.

Bricka med tyg från västafrika, från företaget Markattor. (Foto Markattor)
Bricka med tyg från västafrika, från företaget Markattor. (Foto Markattor)

Dock lämnar jag faktiskt inte mina hemkvarter, idag vill jag visa upp dessa fantastiska brickor av Katja Jassey och Marita Jonols från Bagarmossen. Det är ett tips från eminenta Bagisbloggen, eftersom företaget Markattor – en liten filial till Markatta Antropologi och Film – finns här.

Bricka med tyg från västafrika, från företaget Markattor. (Foto Markattor)
Bricka med tyg från västafrika, från företaget Markattor. (Foto Markattor)

Katja Jassey och Marita Jonols gillar gatumodet i Västafrika och har tagit själva tygerna och gjort brickor av dem – kolla in deras blogg för fantastiska bilder så ser ni textiliernas ursprung, visst är det vackert?

Det är en fin idé för nytt användningsområde för så spännande textilier tycker jag.

Bricka från Markattor. (Foto Markattor)
Bricka från Markattor. (Foto Markattor)

På sin sajt berättar Markattor att brickorna är tillverkade i Sverige i formpressad björk, varje bricka är unik eftersom tygerna dels är klippta olika, dels bara finns att köpa under en begränsad tid.

Brickorna mäter 32 x 32 centimeter, jag gillar verkligen den fyrkantiga designen. Och att ett köp såklart innebär stöd både till afrikansk tygindustri och svensk hantverksindustri. Kolla in sajten för mer info.

Bricka från Markattor. (Foto Markattor)
Bricka från Markattor. (Foto Markattor)

5 comments

  1. Haha, jag visste väl det! Brickorna går att beställa via Markattas sajt, och om man bor i Stockholm får man om man vill, möjligheten att komma hit till Boba (Bohemian Bagarmossen!) och hämta ut sin bricka, levererad till vår fina nyöppnade blomsteraffär:) Charmigt eller hur? Men de skickar med frakt också.

  2. De afrikanska tygerna väcker verkligen habegäret, man vill ju ha allt! Bra idé att göra brickor av dem. Skulle platsa i min butik också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *