Silverstänk inför det nya året del 2

Besticken Asta Barocca är i rostfritt stål men ser ut som silverbestick. (Foto Alessi)

Mer silver så här dagen före sista dagen 2011. Och idag silver till det dukade bordet. Eller, jag skulle kanske snarare säga att det handlar om associationer och illusioner om silver.

Iallafall här först i Alessandro Mendinis bestick Asta Barocca från Alessi. Jag har sparat dessa bilder utan att riktigt kunna sätta fingret på vad det är som gör mig så glad. Kanske är det krocken i all sin enkelhet: det är alltså rostfria bestick som ser riktigt gamla ut med sin snirkliga form och sin vackra relief. Som alltså lånar något antikt i sitt formspråk och ändå är rostfria. Inte nysilver, inte silver, utan rostfritt. Fint.

Besticken Asta Barocca är i rostfritt stål men ser ut som silverbestick. (Foto Alessi)
Besticken Asta Barocca är i rostfritt stål men ser ut som silverbestick. (Foto Alessi)
Vackra målade silverbestick! Gör dina egna, bloggaren http://creativelychristy.blogspot.com visar hur. (Foto från bloggen)
Vackra målade silverbestick! Gör dina egna, bloggaren http://creativelychristy.blogspot.com visar hur. (Foto från bloggen)

Och så får jag erkänna att mina förhoppningar om att få till sådana här fantastiska bestick till nyårsmiddagen tyvärr gått om intet i år. Men, vi har en ärvd låda silverbestick som vi inte använder, jag tänker mig att några av besticken ska få nytt liv med färg. För maken till kreativt och enkelt – och effektfullt!

Tiger tipsade om dessa för hur länge sedan sen som helst. Och nu har jag iallafall kommit så långt att jag nosat upp själva beskrivningen. Så vem vet – framtida middagsgäster kan få äta fint och färggrannt hemma hos oss nästa år!

Besticken Asta Barocca av Alessandro Mendini från Alessi. (Foto Alessi)
Besticken Asta Barocca av Alessandro Mendini från Alessi. (Foto Alessi)

2 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *