Stjerneriflet Jul maxar julstämningen

Julig dukning och miljö, med Royal Copenhagens julservis Stjerneriflet Jul . (Foto Royal Copenhagen)
Julig dukning och miljö, med Royal Copenhagens julservis Stjerneriflet Jul . (Foto Royal Copenhagen)
Julig dukning och miljö, med Royal Copenhagens julservis Stjerneriflet Jul . (Foto Royal Copenhagen)

Men alltså, vad är det med dessa danskar? Många hyllar deras teveserier, jag går igång på deras prytteldesigners. Jojo. Kolla in Rie Elise Larsens fina små videoklipp med de raraste av pynt och papper. Och superfint julpynt som är lätt att få ihop själv, kolla in klippen som sagt. Och jag har ju visat upp hennes fantastiska pappersvärld tidigare, se här.

Julservisen med den dekorerade girlangen med stjärnor, änglar, hjärtan och trummor hämtade ur julens sagor och sånger. (Foto Royal Copenhagen)
Julservisen med den dekorerade girlangen med stjärnor, änglar, hjärtan och trummor hämtade ur julens sagor och sånger. (Foto Royal Copenhagen)

Varje år i juletid brukar jag också få anledning att skriva om Royal Copenhagens högtidssatsningar, se här. Så också i år, kolla in den fina dukningen kring det lantliga bordet. Servisen är den juliga Stjerneriflet Jul, och kanske är lite over the top vad gäller just julighet, men satt i ett sammanhang som detta kan till och med en julnörd som jag börja tänka både en och två gånger.

Årets nyhet i samlarserien Sterneriflet Jul från Royal Copenhagen. (Foto Royal Copenhagen)
Årets nyhet i samlarserien Sterneriflet Jul från Royal Copenhagen. (Foto Royal Copenhagen)

Servisen, som är i benporslin med dekor i grön grangirlang med stjärnor, änglar, hjärtan och trummor har en stjärnform i relief på själva tallriken som faktiskt givit serien dess namn – stjärnräfflad jul  – låter lite konstigt på svenska, men det är alltså Stjerneriflet Jul på danska och kort och gott Star Fluted på engelska och det är själva reliefen eller formen som åsyftas. Nåväl.

Formen är funnen in Royal Copenhagens arkiv och härstammar från 1895 har jag fått lära mig. Själva julservisen lanserades 2006 och för er samlare eller insatta så kan jag meddela att årets nya delar är två salladsskålar.

Mer finfin dukning i juletoner. Royal Copenhagens julservis. (Foto Royal Copenhagen)
Mer finfin dukning i juletoner. Royal Copenhagens julservis. (Foto Royal Copenhagen)
Mer finfin dukning i juletoner. Royal Copenhagens julservis. (Foto Royal Copenhagen)
Royal Copenhagens julservis. (Foto Royal Copenhagen)

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *