Fira tredje advent med ljuscermoni

Tända ljus i tredje advent. (Bilden lånad från fotoakuten.se)
Tända ljus i tredje advent. (Bilden lånad från fotoakuten.se)
Tända ljus i tredje advent. (Bilden lånad från fotoakuten.se)

På Rosendals trädgård hålls det idag en ljuscermoni för att fira in det tredje ljuset i advent. En fin ritual ser det ut att bli; ”eldar, ljusinstallationer och brinnande lyktor hjälper till att lyfta fram en magisk vinterträdgård” enligt arrangörerna. Ljusen tänds i skymningen, se mer här.

Men för den som inte fått nog av julmarknader här på Kurbits kommer det fler tips;  tillbaka till Stockholm och klassiska Kapsylen, på Tjärhovsgatan. Där har man haft julmarknad i jultid de senaste trettio åren (!) och har så också i år, idag och nästa helg.

På Marabouparken hålls julmarknad tillsammans med Signerat, Designgalleriet och Rädda Barnen. Öppet både i helgen och nästa helg, för mer info, se här.

Till sist denna fjärde advent tipsar jag om en klassisk marknad med körsång och allt – kolla in Vintervikens julmarknad – precis som man vill ha den, eller hur?

Och för er som hellre tänder ljus och dricker glögg idag, finns ju alltid en ytterligare advent med nya chanser till julmarknader – jadå. Här är mitt sista tips i ämnet; den  17 och 18 december hålls också en julmarknad i Liljeholmen, där ett antal formgivare säljer, Design Sthlm arrangerar. Se mer här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *