Rio Rio gör produkter med spår av handen

Fin inramning av Rio Rios affisch Building Blocks. (Foto Rio Rio)

Jag blev glad i veckan här då Sofia Bengtson och Maria Broberg hörde av sig till mig och berättade om sitt företag Rio Rio.

Jag har nämligen träffat duon tidigare, på Formex i våras, där de ställde ut i med sina klasskompisar på utbildningen Slöjd, hantverk och formgivning i Linköpings universitets gemensamma monter. Också Sofias urbana folkdräkt har jag behandlat här tidigare.

Fin inramning av Rio Rios affisch Building Blocks. (Foto Rio Rio)
Fin inramning av Rio Rios affisch Building Bricks. (Foto Rio Rio)

Så det var en rolig nyhet att få ta del av Rio Rio. Och ännu roligare kanske att få berätta för er  – för kolla in sortimentet, va? Är det inte fina grejor så säg? Visionen är att göra inredningsdetaljer med stor hantverksprägel för hela familjen, att skapa produkter med spår av handen.

Rio Rio har sin grund i hemslöjden och det har blivit vår utgångspunkt i vårt skapande. Vi arbetar hantverksmässigt, i utvalda material med rätt kvaliteter för våra produkter. Vi screentrycker våra affischer för hand, i flera färger.

Sorted Tools från Rio Rio. Allt vad en slöjdare behöver i verktygsväg. (Foto Rio Rio)
Sorted Tools från Rio Rio. Allt vad en slöjdare behöver i verktygsväg. (Foto Rio Rio)

Affischerna är egna och spännande tycker jag. Jag gillar det rustika kvistpapperet, som, får jag veta, är hundraprocentigt återvunnet. Papperet har flera nyansskillnader då det består av biprodukter från framställning av tidningspapper. Duon trycker dem för hand i en- och flerfärgstryck.

Maria och Sofia berättar att motivet Building Bricks är inspirerat av barns byggklossar, medan Sorted Tools är  deras hyllning till slöjdarens verktygslåda. Men givetvis! Superfint tycker jag. Kolla in Rio Rios sajt för mer utbud.

Building Blocks i flerfärgstryck. (Foto Rio Rio)
Building Bricks i flerfärgstryck. (Foto Rio Rio)

Just nu arbetar de med sina motiv fast i textil – en maskinstickad produkt är på gång, som ska visas på Möbelmässan i februari, det ser jag fram emot! Med all säkerhet lär den dyka upp också den i sortimentet, så håll koll på Rio Rio.

Building Bricks i blått, handtryckt affisch från Rio Rio. (Foto Rio Rio)
Building Bricks i blått, handtryckt affisch från Rio Rio. (Foto Rio Rio)
En del av motiven finns också på anteckningsböcker. (Foto Rio Rio)
En del av motiven finns också på anteckningsböcker. (Foto Rio Rio)
Handtryckta affischer från Rio Rio, motivet Building Blocks i rött och gult. (Foto Rio Rio)
Handtryckta affischer från Rio Rio, motivet Building Bricks i rött och gult. (Foto Rio Rio)

2 comments

  1. Pingback: TRE RANDIGA | TIOITOLV : blogg
  2. Pingback: We're the only fun in town

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *