Tema ekoreko: Linn Bjelkne Design For Life

Återanvända flaskor blir vackra ljusstakar, glas och vaser. Från Linn Bjelkne Design For Life. (Foto Linn Bjelkne)
Återanvända flaskor blir vackra ljusstakar, glas och vaser. Från Linn Bjelkne Design For Life. (Foto Linn Bjelkne)

Jag har på senare tid ramlat över fler och fler riktigt miljövänliga produkter – återbruk av redan befintliga föremål, återanvändning av material, produkter i helt nya material…kanske är det jag som börjar se fler alternativ, eller så har marknaden faktiskt utökats. Jag vill gärna lyfta fram några av dem jag har hittat framöver. Jag har en liten lista, men tipsa mig gärna på fler produkter!

Idag dessa mycket smarta och effektfulla glas, vaser, ljusstakar och ljuslyktor av Linn Bjelkne. Flaskor som vi annars bara (förhoppningsvis!) slänger i glasåtervinningen gör alltså produktdesigner Linn Bjelkne vackra vardagsvaror av. Smart tänkt, estetiskt genomfört.

Ett plus är också den fina produktförpackningen i trä. Förhoppningsvis också den i återbrukat material, det vet jag inte dock. Men själva träet är ju återvinningsbart i sig så, helt tokigt är ju inte det heller.

Glas från Linn Bjelkne. (Foto Linn Bjelkne)
Glas från Linn Bjelkne. (Foto Linn Bjelkne)

Linn Bjelkne säljer sina produkter bland annat på Signerat, företaget Design For Life är nystartat, Linn Bjelkne gick ut HDK Göteborg förra året. Med sitt företagande vill hon producera lokalt och på miljövänligt sätt.

”Min design ska väcka en tanke kring vår konsumtion och ge inspiration” skriver hon om bland annat om sitt arbete och företag.

Glas från Linn Bjelkne. (Foto Linn Bjelkne)
Glas från Linn Bjelkne. (Foto Linn Bjelkne)
Produkterna levereras i en fin trälåda. (Foto Linn Bjelkne)
Produkterna levereras i en fin trälåda. (Foto Linn Bjelkne)

 

4 comments

  1. Men, vad fint! De där hade jag gärna velat ha! De hade dessutom passat perfekt i vår webshop…..hm, här fick du mig att tänka till. Tack för tipset oavsett!
    Kram Jennica

  2. Hej! Kunde inte låta bli att kommentera! Vad kul att du bloggat om mig och mina produkter! Och tack för de fina kommentarerna! Vill bara hoppa in och säga att förpackningen faktiskt är i återvunnet material, materialet kommer ifrån spill från golvindustrin Kährs i Nybro! De fina bilderna är tagna av Linnea Josefsson.

    Kram Linn

    1. Hej Linn, vad roligt att du gillar inlägget, jag gillar ju dina grejor:) Tack för upplysningen om trälådorna, extra bonus där. Roligt att se att produkten är genomtänkt från detalj till helhet. Lycka till framöver! /Frida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *