Drömmen om växtstilleben och fina krukor

Små vaser, stilleben och växter. Samt nya krukor av Erika Pekkaris för Svenskt Tenn. (Foto Svenskt Tenn)
Små vaser, stilleben och växter. Samt nya krukor av Erika Pekkaris för Svenskt Tenn. (Foto Svenskt Tenn)
Små vaser, stilleben och växter. Samt nya krukor av Erika Pekkari för Svenskt Tenn. (Foto Svenskt Tenn)

Det här pressmeddelandet kom till mig nu på morgonen och jag…bara kan inte låta bli att visa er det. Så fint och så stillsamt och så vackert.

Jag såg bilderna när jag fortfarande var hemma i frukoststöket, och blickade ut över klosshavet på vardagsrumsgolvet, den urdruckna vällingflaskan, smutstvätt som vår yngsta envisas med att dra fram ur tvättkorgen hela tiden och alla fastkletade snabbmakaroner som vi inte såg igår i skymningsljuset när vi sanerade efter middagen. Och ja. En dag ska jag också ha ett helt bord fullt med vackra krukor, plantor och glas. Och då ska jag exempelvis handla dem på Svenskt Tenn, därifrån bilderna och pressmeddelandet kommer.

Det är Erika Pekkari som formgivit krukorna i terrakotta, glaserade i vitt och grönt. De  finns i tre storlekar och de rasande fina mässingsfaten köper man till i olika storlekar också dem.

Nya krukor och mässingsfat av Erika Pekkaris för Svenskt Tenn. (Foto Svenskt Tenn)
Nya krukor och mässingsfat av Erika Pekkari för Svenskt Tenn. (Foto Svenskt Tenn)

Estrid Ericson skapade växtstilleben i sina fönster, på den franska balkongen och på olika ställen inne i rummen. Överallt grönskade det i små glas, vaser och krukor av olika färg och form. Erika Pekkaris krukor är gjorda i samma anda.

Skriver man i sitt pressmeddelande. Kunde Estrid så kan jag – ge mig bara tio år eller så.

2 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *