Rättvist, fiffigt och mycket hållbart

Trälårar i hållbart mangoträ, från nätbutiken Pretty eco. (Foto Pretty eco)
Trälårar i hållbart mangoträ, från nätbutiken Pretty eco. (Foto Pretty eco)
Trälårar i hållbart mangoträ, från nätbutiken Pretty eco. (Foto Pretty eco)

Ibland kan man tänka att det mesta i fyndighetsväg redan är upptaget och tjingat på nätet, men ibland kan man faktiskt bli överbevisad.

Häromdagen fick jag nämligen veta mer om den nystartade webbutiken med det fiffiga namnet Pretty eco. Eller hur?Ola Nilsson ligger bakom nätbutiken som säljer miljövänlig heminredning och ekologiska kläder, textil och hygienprodukter.

Handmålad dörrknopp i keramik från Pretty eco. (Foto Pretty eco)
Handmålad dörrknopp i keramik från Pretty eco. (Foto Pretty eco)

Pretty eco vill bidra till att människor uppmärksammar de negativa effekter våra konsumtionsvanor har på miljön och för människor runt om i världen. Vi vill göra det roligare och enklare att istället göra mer medvetna val och inspirera till en hållbar livsstil. Det är viktigt att vi konsumerar mindre och att vi köper färre prylar. …Vi vill visa att det finns alternativ, skriver bland annat Ola Nilsson.

Jutematta. (Foto Pretty eco)
Jutematta. (Foto Pretty eco)

Att ta sig an hela miljöaspekten kring en verksamhet tycker jag ska uppmuntras, det är svårt att som privatperson veta var man ska vända sig och hur man ska tänka i dessa frågor. Självklart är det mycket vi bör och kan avstå ifrån. Vi behöver naturligtvis inte alla saker som vi konsumerar. Men ju fler aktörer där ute som faktiskt har koll på reko material och arbetsförhållanden, desto större är chansen att vi konsumenter präglas och styrs i rätt riktning.

Pretty eco och andra aktörer som arbetar med leverantörer som skapar produkter som är rättvist och hållbart producerade, som är tillverkade av återvunna, naturliga och hållbara material gör skillnad i långa loppet. Jag frågade om anledningen till varför just Pretty eco finns;

En vilja att agera för en bättre miljö och bidra till att fattigdom bekämpas. Det är inte okej att fortsätta leva och konsumera på det sätt vi gör idag med miljöförstöring och klimatförändring som följd … Det är inte okej att över en miljard människor lever i fattigdom och också är dem som drabbas hårdast av klimatförändringen. Jag ifrågasatte min egen livsstil och kände att jag ville göra något för att bidra till en förbättring hos mig och för andra, berättar Ola Nilsson.

Väggklocka som är tillverkad av återvunna plastkoppar från kaffemaskiner. (Foto Pretty eco)
Väggklocka som är tillverkad av återvunna plastkoppar från kaffemaskiner. (Foto Pretty eco)
Ljuslykta i återvunnet glas. (Foto Pretty eco)
Ljuslykta i återvunnet glas. (Foto Pretty eco)

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *