Klara Eriksson ställer ut på Nutida Svenskt Silver

Klara Erikssons decilitermått i silver ingår i utställningen Vatten som öppnar på Nutida Svenskt Silver i helgen. (Foto Klara Eriksson)
Klara Erikssons decilitermått i silver ingår i utställningen Vatten som öppnar på Nutida Svenskt Silver i helgen. (Foto Klara Eriksson)
Klara Erikssons decilitermått i silver ingår i utställningen Vatten som öppnar på Nutida Svenskt Silver i helgen. (Foto Klara Eriksson)

I helgen öppnar metallformgivaren Klara Erikssons utställning Vatten på Nutida Svenskt Silver. Jag är så oerhört förtjust i hennes verk, och förhållningssätt till desamma. Det jag tidigare fascinerats av är Klaras sätt att använda sitt material – silvret.

På Nutidas sajt skriver man så här om utställningen och om materialet;

Klara uppmanar oss att se dyrbart silver som ett material att användas i de mest alldagliga sammanhang. Ingen vardagssyssla är ovärdigt silvret. Inget vardagsarbete är för trivialt. Det är i dessa situationer vi behöver konsthantverk som får oss att komma ihåg vad vi gör och vilka vi är.

Stämmer bra det. Jag har skrivit en del om henne tidigare, och det är verkligen roligt att se att hon undersöker temat vardag utifrån olika vinkar. Kolla också in Klaras blogg, där inför-utställningen-bilder och text finns. Och läs gärna den här intervjun som jag gjorde med Klara 2009.

Den minnesgoda kommer ihåg den vackra degbunken i silver som Klara Eriksson gjorde för ett par år sedan; den må vara dyr att köpa, men vilka prylar använder vi oss av allra mest? Precis, köksattiraljerna. Den överlever inte bara dig, utan också förmodligen dina barn. I utställningen Vatten spelar diskbänken och vardagshandlingarna kring kökets rinnande vatten en central roll. Utställningen pågår till 6 april.

2 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *