Bag of Light återvinner dina plastpåsar

Bag of Light från Dornick Design. (Foto www.dornickdesign.se)
Bag of Light består av en ledbelysning och en tunn skärm. Byt ut skärmen mot valfri påse och du har Bag of Light. Från Dornick Design. (Foto Dornick Design)
Bag of Light består av en ledbelysning och en tunn skärm. Byt ut skärmen mot valfri påse och du har din egen återvunna lampa. Från Dornick Design. (Foto Dornick Design)

Varje år produceras tydligen helt horribla tusen miljarder plastpåsar – varav ungefär en procent återvinns. Deprimerande! Det tyckte Oskar Zaar och Adrian Faber också, som utgör Dornick Design. De introducerar nu därför lampan Bag of Light, som ett sätt att uppmärksamma detta och återanvända en mikrodel av alla florerande plastpåsar.

Bag of Light från Dornick Design. (Foto www.dornickdesign.se)
Bag of Light från Dornick Design. (Foto www.dornickdesign.com)

Bag of Light är just vad det låter som – en armatur i ledbelysning och en tunn skärm som du byter ut mot valfri plastpåse om du vill det. Eftersom de använder sig av just lågenergibelysning smälter inte plasten. Fiffigt. Intressant också med en produkt som faktiskt drar nytta av den nya tekniken istället för att se det som en sämre ersättning till glödlampan.

Lampan är multifunktionell, den går att använda som golv- tak- eller bordslampa och är anpassad till de vanligaste storlekarna på plastpåsar. Den monteras på en vanlig lampsockel genom att bottenplattan spänns fast med en gängad bricka.

2 comments

  1. Vilken otroligt cool och bra idé! Hade inte sett denna idé förut. Kul att det börjar komma fler och fler producenter som återvinner… Eftersom du verkar intresserad av detta med återbruk, vill jag tipsa om min nystartade sajt Hållbar inredning, en mötesplats på nätet för de som vill inreda personligt och miljövänligt. Håller på att bygga upp sajten nu, med siktet inställt på att bli det stället man går till om man vill inreda miljövänligt. Kanske kan vi länka till varandra?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *