Är städgraffiti det nya svarta?

Städgraffiti från England. (Foto Inhabitat.com)
Städgraffiti från Sydafrika. (Foto Inhabitat.com)
Städgraffiti från Sydafrika. (Foto Inhabitat.com)

Nu har jag haft en vecka av roliga möten där jag fått prata mig vild över kraften i det egna görandet i flera föreläsningar, och hyllat handens arbete och den handgjorda revolutionen.  Tack alla ni som kommit och lyssnat!

Och då ser jag plötsligt också tecken på galen kreativitet lite överallt märker jag…stickgraffiti benämns ju – ofta helt felaktigt om du frågar mig –  som gulligt, fint, värmande, och aaah, feminint. Det retar mig. Eftersom det utifrån lagens råmärken faktiskt råder nolltolerans också mot just garngraffiti, det är alltså minst lika olagligt som annan typ av graffiti. Så det så.

Städgraffiti från USA. (Foto Inhabitat.com)
Städgraffiti, Paul Moose Curtis. (Foto Inhabitat.com)

Men det här kan väl ändå inte vara vare sig olagligt eller upprörande för någon? Reversed graffiti beskriver Inhabitat det som – städgraffiti! Och jepp, det är alltså riktigt smutsiga betongväggar som tvättas rena i fina mönster. Häpp!  Dessa tre bilder kommer från England, USA och Sydamerika. Läs mer om den gröna och miljövänliga graffitikonsten i inläggen på Inhabitat här, här och här.

Städgraffiti från England. (Foto Inhabitat.com)
Städgraffiti från Sao Paolo, Alexandre Orion. (Foto Inhabitat.com)

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *