Papperslampor av Catarina Larsson

Catarina Larssons lampor Nest i olika utföranden. Fin bild, eller hur? (Foto Catarina Larsson)
Catarina Larssons lampor Nest i olika utföranden. Fin vintrig bild, eller hur? (Foto Catarina Larsson)

Catarina Larsson har hållit stilen ett bra tag nu tycker jag. Hennes papperslampor börjar bli mer och mer raffinerade. Om jag inte minns det helt tokigt började hon med Nightfly samma år som holländske Tord Boontje kom med sin Midsummer light (2004) – uttrycken är lika även om Catarina Larssons variant är något gulligare.

Nest svart, av Catarina Larsson. (Foto Catarina Larsson)
Nest svart, av Catarina Larsson. (Foto Catarina Larsson)

Och över åren har hon hittat mer och mer till ett eget formspråk i sina lampor, som jag tycker har blivit riktig intressant i och med den senaste produkten – Nest, som syns här i olika varianter. Den kom 2008 men har nu utökats i storlekar och färger.  Ja, Nest är alltså min favorit som ni förstår. Kolla igenom hennes sortiment, vad tycker du?

Catarina Larsson är medlem i Konsthantverkscentrum, hon gör såklart alla lampor för hand i papperssnöre. Denna lampa finns i två storlekar, 35x35x30 och 25x25x20 centimeter, den levereras med lampfäste och takkontakt, sladden är tjusigt nog textilklädd i matchande färg. Nest finns i fem färger; vit, röd, orange, cerise och blå. Kolla in hennes sajt för mer information.

Nest, röd. Av Catarina Larsson. (Foto Catarina Larsson)
Nest, röd. Av Catarina Larsson. (Foto Catarina Larsson)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *