Kurbits på besök i Milkoland

Vi är i Ångermanland och gläds åt Milkos fina mjölkförpackningar, med detaljer från lokala folkdräkter och band. Milko har liknande förpackningar över hela landet. (Foto www.milko.se)
Vi är i Ångermanland och gläds åt Milkos fina mjölkförpackningar, med detaljer från lokala folkdräkter, smycken och band. Milko har liknande förpackningar över hela landet. (Foto www.milko.se)

Jag fick ett mejl från Karin på Svensk Hemslöjd i Stockholm, som efter besök i Dalarna kunde konstatera att hon ville bo i Milkoland, jag kan verkligen hålla med henne!

Detalj av högtidssycket som bärs till forsadräkten i Hälsingland. Nu på en mjölkförpackning nära dig om du bor i Hälsingland, Jämtland, Medelpad och Ångermanland. (Foto www.milko.se)
Detalj av högtidssycket som bärs till forsadräkten i Hälsingland. (Foto www.milko.se)

Speciellt eftersom vi just nu är i Ångermanland, där samma Milkoland gör sig påmint, om än med andra inhemska traditioner än i Dalarna. Jag blir glad över mjölken till kaffet, en eloge till Milko som förser landet med så fina mjölkpaket! Förlagorna till de  förpackningars dekorband som finns här kommer enligt Milkos hemsida från två ullband från Hede socken i Härjedalen, samt ett kjolband från Forsa i Hälsingland. Smycket bärs till forsadräkten vid högtidliga tillfällen.

Milkos nya förpackningar har funnits i affärerna ett tag, läs mer om det folkkonstinspirerade utseendet här.

Här är det strålande sol och minus 27 om dagarna, fantastiskt! Men allt inklusive uppkoppling går dock i ultrarapid. På återhörande nästa vecka när vi är hemma igen!

2 comments

  1. Nu dricker ju inte jag komjölk, eftersom jag är vegan. Men när jag var i Dalarna hos mina syskon i jul så beundrade jag dessa fina paket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *