Magiska metallblommor från Litauen

Lettiska Severija broderar på metall.
Severija broderar på metall. (Foto www.severija.lt)

Från Litauen kommer Severija Incirauskaite-Kriauneviciene, som på det mest märkliga sätt broderar på…metall. Jag hittade till henne via Craftster, där hon i ett inlägg berättar mer om sitt arbete. Vardagsdetaljer och material möter enkla mönster; blommor, dekorer och symboler. Hon använder sig gärna av kitchens symbolik, flirten är underhållande tycker jag.

Enkla värdeladdade symboler får ytterligare mening på metallföremålen.
Enkla värdeladdade symboler får ytterligare mening på metallföremålen. (Foto www.severija.lt)

Severija Incirauskaite-Kriaunevicienes verk finns bland annat att se i Berlin just nu, hon ställer ut på gallerier över hela världen ser jag via hennes hemsida. Besök den och titta på fler märkvärdiga metallbroderibilder…

Severija
Broderier av Severija Incirauskaite-Kriaunevicienes från Litauen. (Foto www.severija.lt)

6 comments

 1. Åh… det här var något av det mest fantastiska jag sett! Så fint!
  Har själv varit inne på att göra något liknande med keramik som grund, vi får väl se om det blir nåt av den tanken så småningom!?

 2. Fantastiskt fint! Men hon är från Litauen. Bryt den konstiga skandinaviska förvirringen som gör att folk blandar ihop de tre baltiska länderna och rätta inlägget. Men jättefint var det!

  1. Jag rodnar ända upp till hårsäckarna, tack för den korrigeringen, nu införd och klar. Trist skara att ingå i, jag beklagar!
   /Frida

   1. Det gör inget, du är i gott sällskap : ) Jag har rutin på att rätta de flesta av vänner och bekanta. (Jag har själv lettiskt påbrå.) Det ska bli jättekul att titta in på din blogg då och då, som jag nyss upptäckt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *