Stickat element från Hedvig av Ekenstam

Stickat element av Hedvig av Ekenstam. (Foto http://hedvigafekenstam.wordpress.com)
Stickat element av Hedvig av Ekenstam. (Foto http://hedvigafekenstam.wordpress.com)

Jag hittade till formgivare Hedvig af Ekenstams sajt häromdagen, oj vad imponerad jag blev! Hur vass är hon inte – det är inte alltid man hittar formgivna produkter som liksom inte finns sedan tidigare. Men sånt kommer Hedvig af Ekenstam på och ger stilig form.

Som exempelvis det här stickade elementet. Va? Vad är det som säger att ett element måste vara stelt, platt och rektangulärt och sitta under ett fönster? Nä. När det också kan vara stickat i värmeslingor och placerbart överallt där man tycker att det behövs. Det fattar väl jag också att det kanske inte ersätter alla element därhemma, men tanken på att det finns ett stickat element därute gör mig glad.

Mjuk dammsugare av Hedvig af Ekenstam.
Mjuk dammsugare av Hedvig af Ekenstam. (Foto http://hedvigafekenstam.wordpress.com)

Liksom Hedvig av Ekenstams värmegardin och mjuka dammsugare. Just dammsugaren tycker jag också är så smart – varför måste den vara hård och rullbar egentligen? Det är ju inte så att alla bor i ett 20-rumschateau med långa transportsträckor mellan dammtussarna. En liten mjuk påse kan man väl likaväl hasa runt med tänker jag? Eller bära. Värmegardinen gillar jag eftersom den fått så mycket textil form och känsla att den ju inte alls bara blir tekniklösning.

Värmegardin av Hedvig av Ekenstam.
Värmegardin av Hedvig av Ekenstam. (Foto http://hedvigafekenstam.wordpress.com)

1 comment

  1. Kul.
    Riktigt smarta saker.
    Vem behöver inte en mjuk och lätt dammsugare när man går där med en unge på ena höften, puttar undan saker och stolar men fötterna och samtidigt försöker få dammet väck:)
    /Lina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *