Köp en get i jul

Ge bort en get! Hos organisationen Actionaid kan du köpa julklappar mot fattigdom.
Ge bort en get! Hos organisationen Actionaid kan du köpa julklappar mot fattigdom.

Det finns sannerligen olika sätt att rädda världen – med händerna, med hjälp av dina åsikter eller med hjälp av en get. I julklappstider blev jag påmind om organisationen Actionaid på tunnelbanan häromdagen. Ett bra, vettigt och faktiskt roligt alternativ till julklappar. Vi har givit bort lite getter tidigare, men när jag tittar på deras sajt ser jag att man ju kan hjälpa till på många andra sätt. Det hela är såklart enkelt – ditt bidrag går till välgörande ändamål.

Men Actionaid har förpackat det med yttersta tydlighet; du kan köpa en dräktig get som hjälper kvinnor och barn i Mocambique, vinterjackor till barn i norra Vietnam, så de kan gå till skolan också på vintern, en by-barnmorska i Sierra Leone, skolböcker till skolbarn i Etiopien och en toalett till flickor i skolor i Vietnam. Beställ via deras hemsida, så får du hem ett presentkort att ge bort. Actionaid är en religiöst och partipolitiskt oberoende organisation som finns över hela världen. De har sysslat med bistånd i 35 år, med fokus på kvinnor och flickor, läs mer här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *