Det börjar virka kärlek…

Virkade blommor av Anna-Karin Berglund under den pågående Virkfestivalen i Sala. (Foto
Virkade blommor av Anna-Karin Berglund under den pågående Virkfestivalen i Sala. (Foto www.sala.se/virkfestivalen)

I Sala pågår det just nu virkfestival; ”Det börjar virka kärlek banne mej” håller på till och med 30 maj i kulturkvarteret Täljstenen. Där visas en utställning om virkning, man erbjuder också kurser i tekniken, samt en virkloppis. Festivalens paroll är ”Virkning i händerna på barn, tanter och andra tuffingar”.  Läs mer om det dagliga programmet här.

Festivalens syfte är också att dra blickarna mot virktning som teknik, virkningen har ju under lång tid ansetts mindre fin än sin syster stickningen, något som verkligen håller på att förändras. Och virkningen syns också runt om i Sala – konstfacksstudenten Anna-Karin Berglund står för den virkade street art som pryder staden. Hon har satt ihop virkade dukar till blommor, tänkta att pryda rabatter och andra offentliga platser.

Min tanke var att skapa något attraktivt av den energi som fanns i alla dessa virkade dukar som var och en för sig, idag inte har något större värde. Blommorna har uppskattats och många tanter har jublat, säger Anna-Karin Berglund om sina blommor.

Detaljer på de virkade blommorna. (Foto Anna-Karin Berglund)
Detaljer på de virkade blommorna som är med i den pågående virkfestivalen Det börjar virka kärlek banne mej. (Foto Anna-Karin Berglund)

Rolig idé! Och visst måste det vara himla tjusigt i Sala just nu?

3 comments

  1. Jätte fina och roliga! Det är ju verkligen så att dessa små skapelser inte längre används i större utsträckning. Fin idé att ta vara på dem och låta dem glänsa på ett alldeles ypperligt sätt!
    /Lina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *