Vardag blir fest med Louise Graham

MEd ett enkelt handtag i keramik blir vilket smörpaket som helst festklätt! (Foto
Med ett enkelt handtag i keramik blir vilket smörpaket som helst festklätt! (Foto www.pedlars.co.uk)

Via den mycket roliga bloggen Extreme Craft har jag träffat på den brittiska keramikern  Louise Graham som examinerades från The University of Arts i London 2008. Hon slår huvudet på spiken tycker jag – man vill piffa till frukostbordet med en extra assiett till osten, men ibland blir det plastförpackning för att det ska gå fort. Eller man önskar att man hade ork att lägga över smöret (yeah right…) i en fin skål till soppmiddagen…

Varför inte acceptera faktum och istället ha något litet enkelt dekorativt som man bara klämmer fast på det redan fula? Jättefint möter jättefult och så blir slutresultatet någonstans mittemellan. Estetik och funktion i skön kombination. Nu återstår bara att hitta lämpligt hål i en förpackning där den brittiska mjölkförpackningen får en sån fin pip. Brämhults juice kanske har samma mått? Eller vispgrädde på tetra? Lite som Ellen Keys  vackrare vardagsvara för 2000-talet, eller hur?!

Äggkopp i papper på keramikfot. Av Louise Graham. (Foto
Äggkopp i papper på keramikfot. Av Louise Graham. (Foto www.pedlars.co.uk)

Jag fastnar lätt i det briljanta i teorin kring detta mycket konkreta objekt – jag tror att hon gör dem från grunden, det verkar väl så kanske? Och så vet jag att de går att köpa här, men det är också allt. Louise Graham är än så länge mig obekant, men snart tror jag nog att hon blir ytterligare en stark stjärna på den internationella keramikhimlen. Kom ihåg var du läste det först…

Mjölkpip gör allt hällande så mycket finare! Pip i keramik av Louise Graham. (Foto
Mjölkpip gör allt hällande så mycket finare! Pip i keramik av Louise Graham. (Foto www.pedlars.co.uk)

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *