Baskemölla från Swedish Hasbeens

Ett par sådana här är nu mina! (Foto www.hasbeens.se)
Ett par sådana här är nu mina! (Foto www.hasbeens.se)

En eller annan i min närhet vet att jag har ett kanske väl stort intresse för träskor. Det har nog också trogna Kurbitsläsare blivit varse…men nu är det den där säsongen igen, då man får ta fram och borsta av och klappra runt, det gillar jag. Jag har skrivit om Swedish Hasbeens i förbifarten tidigare men eftersom jag nu änteligen fick mig ett par röda Baskemölla häromdagen kan jag inte låta bli att grotta in mig i ämnet igen. Det är just en fin samling jag har nu…kolla här…och här…

2006 hittade Hasbeens grundare ett övergivet lager med träskor från 70-talet. En sådan skatt måste förstås tillvaratas, och utvecklingen av Hasbeens alla produkter (de gör också fina väskor och bälten) sker utifrån 70-talets modeller och ideal. Träskorna är handgjorda i Sverige i samma fabrik som på 70-talet och snälla mot miljön – endast ekologiskt garvat skinn används och sulorna är i svenskt trä – Happy toffels make happy people är den fina devisen.  Läs mer om Swedish Hasbeens historia här.

Ja, där lämnar jag för idag, med en hel del Hasbeensinspiration förstås. Imorse regnade det så jag vågade inte ta på mig mina, men imorgon! Då! Aah härliga tillvaro.

Inspiration! (Foto www.hasbeens.se)
Galet glada 70-talsmodeller från Swedish Hasbeens. (Foto www.hasbeens.se)
Ett par sådana här är nu mina! (Foto www.hasbeens.se)
Ännu mer 70-talsglädje... (Foto www.hasbeens.se)
Ett par sådana här är nu mina! (Foto www.hasbeens.se)
Flätade, öppna tår, hela tår - träskorna finns i många olika färger och modeller. (Foto www.hasbeens.se)
Låga flätade favoriter. (Foto www.hasbeens.se)
Låga flätade favoriter - men man kan kanske inte ha två par, eller? (Foto www.hasbeens.se)
Ett par sådana här är nu mina! (Foto www.hasbeens.se)
Träskor med superklacken. (Foto www.hasbeens.se)

6 comments

 1. Ett par HasBeens har varit min målsättning som examenspresent i snart ett år, och nu, nu är det nära 🙂 Har dock svårt att bestämma mig för hur höga, öppen tå eller inte, och så färg förstås…

  Du får gärna rapportera om de är bekväma 🙂

  Mvh
  En läsare som nog inte kommenterat innan men som gillar bloggen skarpt!

  1. Hej Anna, nu har jag gått i mina träskor ett par dagar och kan rapportera att de bara blir mjukare och mjukare för varje dag! Bra köp! Köp dig ett par!
   /Frida

 2. Jag är också galen i träskor, nyaste favoriterna kommer från danska Sanita. Underbart sköna och välgjorda träskor. Finns att köpa hos: have2have.se
  Nästa gång blir det kanske ett par Hasbeens
  Älskar det knaprande ljudet av träskor på grusväg.
  Glad träskosommar.
  Maria utan Blogg

 3. Jag ska ha ett par naturfärgade extrahöga Covered – men de är slut i min storlek på nätet…. *olidlig väntan*. Jag fick aldrig några platåträskor på 70-talet så nu är det dags att kompensera ordentligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *