Kurbitz – en Dalahäst i tiden?

Grannas Olssons nya serie hästar Kurbitz. (Foto www.grannas.se)

Grannas Olssons nya serie hästar Kurbitz. (Foto www.grannas.com)

En härlig vårnyhet hittade jag hos Grannas Olsson i Nusnäs,  stället där man ofta hittar förvånande, spännande och mycket bra grejor. Dalahästarna och de klassiska träskorna ter sig oändliga i sin variationsrikedom. Men nu låter företaget Grannas också visa att de minsann inte sitter fast i traditionerna – i sin lansering av kusarna Kurbitz är det fjärde generationen i familjeföretaget som nu får fria händer. Jag vet inte hur gamla fjärde generationens Johanna och Jenny är, men visst känns väl de nya dalahästarna moderna och samtida, ja till och med ungdomliga?

Jag tycker om att man tänker nytt på gammalt och säger verkligen Go Grannas åt denna satsning. Hästarna finns i två färgställningar, och gemensamt för serien är att de bara är dekorerade på en sida – tydligen är det många som önskat sig en ren häst, så detta blir som två hästar i en. Fortfarande handgjorda, fortfarande handmålade. 469 kronor kostar en Kurbitzhäst, här finns de att köpa.

Kurbitzhästarna finns med vit och svart botten, med färgad eller silverfärgad dekor.  (Foto www.grannas.se)

Kurbitzhästarna finns med vit och svart botten, med färgad eller silverfärgad dekor. (Foto www.grannas.com)

Följ min blogg med bloglovin
Följ min blogg med bloglovin
Följ min blogg med bloglovin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...