Guerillaformgivning i Milano

Fredrik Paulsens Garden-table, mitt i den milanesiska myllan... (Foto Fredrik Paulsen)
Fredrik Paulsens Garden-table, mitt i den milanesiska myllan... (Foto Fredrik Paulsen)

Jaa jag vet, möbelmässan är slut och allt det där, men det här gick inte att motstå. Jag fick ett mejl idag från Fredrik Paulsen, möbeldesignstudent vid Royal College of Art i London, som berättade att han visat ett litet trädgårdsbord på möbelmässan i Milano. Dock utan lokal eller inbjudan – aah, jag älskar guerillaformgivning –  hans bord består bara av en hopmonterbar skiva, som man fäster vid valfritt passande föremål.

Bärbart och monterbart, det funkade utmärkt att bara ta skivan under armen och flyga till Milano. Väl där letade han runt en del och hittade en spade som passade perfekt. Och mitt i hela härligheten fanns en gatubrunn som funkade fint att kila fast spaden i. Bordet försvann efter ett tag, men efter en hel del turer med diverse säkerhetsvakter återfanns det senare och så småningom kunde han kila ner bordet med tillhörande spade på en liten gräsplätt. Se hans fina bildserie på Flickr.

I dåliga tider tror jag på mer okonventionella metoder att visa sina möbler, säger han.

Guerilla, revolt, civil olydnad…jag tror han är något på spåren! Guerillaformgivning kanske är det nya svarta? Jag är imponerad.

2 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *