Mon Amie i ny tappning

Marianne Westmans klassiska Mon Amie har fått ny kostym. Nylansering av serien från Rörstrands. (Foto Rörstrand)
Marianne Westmans klassiska Mon Amie har fått ny kostym. Nylansering av serien från Rörstrands. (Foto Rörstrand)

Rörstrand presenterar i dagarna Marianne Westmans klassiska Mon Amie i ny tappning. Formgiven på 1950-talet med inspiration från en regnig midsommarafton får jag veta, tänk om min pappa vetat det när han drack sitt kaffe i familjens enda exemplar när jag var liten. Det är något ljuvt och skirt över serien som jag gillar. Mon Amie försvann ur Rörstrands sortiment i slutet av 80-talet och har sedan dess bara gått att fynda andrahand.

Marianne Westman samarbetade med Rörstrand i över 20 år, hon kom till företaget direkt från Konstfack 1959. Förra året fyllde hon 80 år, och kan hända var det därför Rörstrand började tänka i banor på nya produkter? Nu finns iallafall Mon Amie på marknaden igen, med två nya delar, en mugg och en assiette, båda delarna har fått lite modernare touch. Muggen rymmer 35 centiliter och kostar kring 150 kronor, assietten mäter 18 centimeter och har samma cirkapris. Mon Amie finns i butik från och med vecka 17.

Och så här ser delar ur den klassiska servisen ut, fin som bara den förstås. (Foto Antikvärlden)
Och så här ser delar ur den klassiska servisen ut, fin som bara den förstås. (Foto Antikvärlden)

Gissningsvis kommer originaldelarna få ytterligare ett uppsving i och med denna lansering, jag roade mig med att kolla in gammalt och nytt – visst håller väl Mon Amie stilen? Det tycker jag. Mönstret är vansinnigt vackert och formerna stilfullt avvägda. Kanske är muggen lite för modern i min smak, men jag gillar att blommorna blivit större och tydligare tack vare den nya formen.

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *