Glas med hantverk från Giarimi

Glas från Giarimi, med korsstygnsmönster i gravyren. (Foto Giarimi)
Glas från Giarimi, med korsstygnsmönster i gravyren. (Foto Giarimi)

Jag gillar eleganta glas, gärna second hand, gärna att de andas lite 1800-talsromantik eller åtminstone en eftermiddagsbjudning på terassen à la The Great Gatsbys 1920-tal.

Designföretaget Giarimis serie Feast ligger lite i den linjen, även om det roligaste med den här serien är att de graverade glasen har dekorer som är inspirerade av det textila hantverket, som virkad spets, vävning och broderi. Se där! Hantverk och elegans i ett, jomantackar.

Vinglas och dricksglas från Giarimi, med inspiration från vävning, broderi och virkning.
Vinglas och dricksglas från Giarimi, med inspiration från vävning, broderi och virkning.
Elegans med inspiration från textilt hantverk. Champagnekupa till höger och den nya karaffen Munkarbälte. (Foto Giarimi)
Elegans med inspiration från textilt hantverk. Champagnekupa till höger och den nya karaffen Munkarbälte. (Foto Giarimi)

4 comments

 1. Oj, här har det hänt saker ser jag 🙂 Fint! Catarina Giarimi kommer att vara gäst hos Go’ kväll på tisdag, de har tydligen startat en serie där de intervjuar svenska kvinnliga designers (berättade hon i hemlighet nyligen). Själv missar jag det tyvärr, för jag ska gå på tapetpremiär på Anglais. Your Wallpaper premiärvisar sin nya kollektion som verkar oerhört spännande.

  1. Tack för de goda hemligheterna Anneli! Roligt att höra, hon är duktig hon, Catarina. Håller utkik!

   Vi fortsätter att jobba på med formen här, en del element ska faktiskt tillkomma, så fort jag får till lite texter och sånt – det lär märkas så småningom. Tills vidare kör jag väl bara på, som vi ju gör, eller hur?
   Ha det gott!
   /Frida

 2. Vad fin bloggen har blivit nu! Alltid lika inspirerande att kika in. Du har fått en utmärkelse på min blogg, behöver förstås inte göra nåt av den om du inte känner för det, men ta den som en komplimang 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *