Ny form – Kurbits byter utseende!

Så här såg kurbitssajten ut förut...
Så här såg kurbitssajten ut förut...

Som alla ni som inte följer denna blogg via RSS-läsare tydligt ser har Kurbits-bloggen genomgått en rejäl redesign. Den förra formen var fin, men den kändes en smula begränsad och instängd med dess tunga mörkröda inramning. I grunden för den nya formen ligger Ravi Varmas alldeles utmärkta WordPress-tema Primepress. En form som kurbitsifierats med hjälp av nytt sidhuvud, ny sidfot, och en del andra ändringar i stilmallarna.

Kurbits har också fått ett par nya funktioner som det vore kul om ni använde.

1. Betygsätt inläggen
Tycker ni att Frida eller någon gästskribent har skrivit något extraordinärt? Ge inlägget fem stjärnor. Är ni besvikna? Ge en stjärna.
StjärnorStjärnorna hittar du under varje inlägg. Välj antal stjärnor och klicka. Och din röst är räknad!

2. Läs mer
Klickar du på en artikel hittar du ytterligare information under artikeln. Med hjälp av det fantastiska WordPresstilläget ”Yet Another Related Posts Plugin” finns det numera som oftast länkar till tre andra inlägg med liknande innehåll.

Sociable3. Dela med dig
Är du väldigt sugen på att dela med dig av ett inlägg på exempelvis Twitter eller Facebook? Med hjälp av insticksprogrammet Sociable finns det numera direktlänkar under varje inlägg.

Diskussion4. Diskutera mera!
Senaste versionen av bloggverktyget WordPress har stöd för trådade kommentarer. Nu kan ni alltså inte bara kommentera inlägg, ni kan även kommentera varandras kommentarer. Plötsligt blev Kurbits ett forum…

5. Prenumerera
Prenumerera på Kurbits i en rss-läsare som exempelvis Google Reader, har man kunnat göra sedan starten. Numera kan du också genom Feedburners försorg få nya Kurbitsinlägg neddimpandes i din mejlbox. Klicka bara på ”Mejlprenumeration” däruppe i sajtens högra hörn och följ anvisningarna.

Fler finesser på g…
Helt färdig är ännu inte designen. Vi kommer bland annat hotta upp högerspalten med lite mer spännande innehåll. Men den funktionen får ni se först när Frida levererat material. Håll tummarna för att det blir snart!

Det var allt från Kurbits designavdelning 😉

Hojta gärna om sajten ser konstig ut eller om ni har annan feedback. Jag har tyvärr inte haft tid att testa den på alla plattformar.

/Anders (www.bakelit.com)

2 comments

  1. Grattis till en fin sida både innehållsmässigt och till utseendet. Jag följer din blogg och gillar den mycket! Jag har inte gjort mig tillkänna förrän nu utan bara läst i hemlighet. Jag gillar ditt fina reportage om Emy Little extra mycket, de trevliga systrarna hörde verkligen till Formex höjdpunkt. Det är så roligt att hitta fina saker där personen bakom är precis lika fin.

    1. Hej Anna! Vad roligt att du läser Kurbits och tack för den goda responsen, såklart jättehärligt att höra! Min man har arbetat hårt med den nya formen, jag gillar den också mycket.

      Tack också för att du uppmärksammat mig på din fina webbutik, jag har klickat runt en bra stund och hittat mycket jag skulle vilja ha. Jag lär återkomma! På återhörande,
      /Frida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *