Godhandling, eller?

Idag testade jag den nya sajten godhandling.se. Det var intressant. I en trestegsraket kan man handla och samtidigt skänka pengar till välgörenhet. Så här lätt var det; när jag exempelvis vill köpa en prenumeration på tidningen Gör det själv, så kan jag samtidigt välja att skänka pengar till exempelvis Naturskyddsföreningen.

Alltså, när jag beställer två nummer av tidningen, och får en fuktmätare eller en multidetektor på köpet så får Naturskyddsföreningen 25 kronor. Se där! Samtidigt som man handlar dövar man sitt dåliga samvete över att man konsumerar genom att pengar skänks till något bra ändamål. Minsann minsann. Eller så skänker jag bara pengar till Naturskyddsföreningen? Va? Vilken grej! Då har jag inte handlat, samtidigt som jag…äh, jag får ingen rätsida på det här. Är det så vettigt egentligen? Jag känner mig lite förvirrad. Vad tycker du?

4 comments

  1. Ja det är en luring. Det är väl förmodligen lönsamt, pengarna strömmar lättare till. Men det blir onekligen lite bakvänt. Bättre vore ju att strunta i köpet och skänka hela summan… men då blir det kanske inte av? Kluven var ordet.

  2. Hmm, tycker ju detta var kanon. Handla gör man, varför inte bidra med pengar till välgörande ändamål på köp man ändå tänkt att göra. Trevlig helg!

  3. Klockrent, jag kan göra något för att skänka pengar till välgörande ändamål utan att det kostar något. Samtidigt måste det ju vara ett jättebra sätt för företag att marknadsföra sig på när man gärna provar nått nytt om man känner att man gjort något bra samtidigt.

  4. Jaaa…ja ni kanske har rätt – förutsätt att man verkligen bestämt sig för att handla, eller hur? Har man bestämt sig för att skänka pengar så blir det ju handling OCH välgörenhet, eller hur?
    Jag tycker fortfarande att det är lite lurigt.

    Som företag tror jag däremot att det kan ge bra och god karma att vilja vara med i ett sånt här sammanhang.

    Tack för synpunkterna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *