Surfa DIY!

Dags att uppdatera sig lite kring Do It Yourself-kulturen på nätet tänker jag. Har ägnat en bra stund åt att surfa runt på den fina sajten Supernaturale, ett gäng talanfulla New Yorkbor som har det här – och hemgjorda pryttlar – som hobby. De skriver själva att de är ett mellanting eller ett mittemellan klassiska DIY-forum och slöjdshoppar. Och sanna mina ord har de inte rätt. Artiklar, ett imponerande forum, blogginlägg och beskrivningar blandas till en intressant kompott med ett enda fokus – craft och konsten att göra och inspireras till att göra själv. Ett nytt måste för den glada DIY-surfaren.

Poppytalk handmade har jag skrivit om tidigare, som ett roligt alternativ till Etsy – och då menar jag verkligen inte att det är något fel på Etsy, tvärtom. Men Poppytalk handmade håller visningar månadsvis, så det känns lite som att gå på galleri, med tema och utställningslista. Om man gillar sånt alltså. Här finns det också galna och fina och intressanta saker, men med mer fokus på just de färdiga hemgjorda produkterna.

Den svenska motsvarigheten till sajter som dessa heter Signerat, och den börjar verkligen ta sig tycker jag. Smart, roligt och intressant innehåll, med bonus i en rolig blogg. På jakt efter en kul och annorlunda present? Shoppa signerat är mitt tips.

Vill man istället hålla sig à jour med det senaste inom lite rockigare och kanske också råare slöjdande, (iallafall om man har tur!)  ja då är det på craftster man ska hänga. Och då är det i forumet jag menar. Nyss när jag kollade runt lite var det 896 personer inloggade, sånt händer ju inte på svenska precis.  Bland alla dessa DIY-entusiaster kan diskussionerna gå höga, och så kan man också konstatera att det verkligen finns olika typer av estetik och smak…men om man bortser från det är det roligt att smittas av den entusiasm forumet andas.

Så. Surfa DIY och bli inspirerad! Eller gör som många andra hantverksintresserade, svär eden och köp handgjort!

2 comments

 1. Hej Frida,
  Eftersom jag ser att du skriver om DIY-sajter så tänkte jag passa på att tipsa om Pieces of You som jag driver.

  Till skillnad från exempelvis Signerat så är Pieces of You öppet för alla. Vi gör inget eget urval, men låter populära varor bli lättare att hitta – på det sättet blir det besökarna själva som bestämmer vad som är intressant.

  Det är enkelt att komma igång, det kostar 4 kronor att lägga upp en vara och det finns ingen undre gräns för hur många varor man måste lägga upp.

  Just nu har vi 106 säljare med fokus på handgjorda smycken. Vi räknar dock med att växa rejält framöver – både till bredden på utbudet och till antalet säljare.

  /Marcus

 2. Hej Marcus, vad roligt att bli uppmärksammad på detta! Superkul tips, som jag med all säkerhet har anledning att återkomma till – lycka till! Bra initiativ! På återhörande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *