När gammalt blir som nytt igen

Att sätta ihop gamla möbler på nya sätt är lite av min favorit – jag har skrivit om Wis Designs tjusiga lådmöbel, med diverse lådor från olika byråer, och om den norska formgivaren Amy Hunting, som lappar och lagar bitar av trä till möbler.

Brooklynbaserade företaget Nightwood är i samma genre, och det räcker för mig för att gå igång och vilja skriva om dem. ”Reincarnated furniture, textiles and home” är deras paroll. Vackert och miljövänligt lagar, lägger till och fixar de två delägarna Myriah Scruggs och Nadia Yaron så att gamla möbler blir som nya. Visst, en hel del skönhetsfläckar finns väl kvar, men jag gillar det rustika, något romantiska skimmer som möblerna andas, och går förstås igång på deras mycket fina och hedervärda affärsidé. Miljövänligt är förstås bara förnamnet på deras business, vem blir inte glad av återvinning när det görs på det här intressanta sättet? Precis. Här kommer lite smakprov från Nightwoods hemsida.

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *