Folkdräkt för din bäbis

Jag fick ett tips från systrarna Kax häromdagen, de ville berätta om företaget Emy Little och Lilla Dalom, deras första kollektion mjukisfolkdräkter. Med inspiration från Dalarnas folkdräkter, 1800-tal och allmoge presenterar de en klänning, en roshätta, en huvtröja och en knäbyxa. Alla plagg är gjorda i svensk trikå.

Är det inte fantastiskt så säg? Jag blir alldeles knäsvag och oerhört glad. Nytänkande och tradition i ett, hur kreativt som helst.

Emy Little drivs av Åsa och Karin Lindqvist Kax, som givetvis har ursprung från Dalarna, Emy var förstås deras mormor. Webbshopen öppnar den 17 oktober, så det är bara att ladda och vänta och tänka på deras motto – ”det ska vara skönt att vara fin”.

4 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *