Näver det nya svarta?

Fantastiska näverburkar av slöjdaren Ramon Persson, som också deltar i utställningen i Hudiksvall. (Foto Ramon Persson/Svensk Slöjd)

Inför helgen vill jag bara komma med ett utställningstips, har du vägarna förbi Svensk Slöjd på Nybrogatan 23 i Stockholm, missa för guds skull inte dessa fantastiska näverburkar! Ramon Persson heter slöjdaren som ställer ut dessa och ytterligare ett 30-tal burkar. Välgjort, långsamt och oerhört konstnärligt gör han sina näverburkar i Östergötland där han bor. De är alla unikt dekorerade och – oj visst är de vackra?!

Näver är ungefär det finaste jag vet just nu. Jag skulle vilja att näver blev det nya svarta, även om stickning och virkning och annat är hett och på tapeten skulle jag önska att fler kunde konsten att slöjda i näver.

4 comments

  1. Jag önskar så att jag hade uppskattat att jobba med näver som material, för Ramons tampade burkar är grymma. Kanske, kanske måste jag försöka övervinna mitt motstånd mot näver genom en kurs på sätergläntan eller annat trevligt ställe.

  2. Eller hur?! Jag tror trots att jag inte har något alls av detta i händerna att näver kommer…det är iallafall oändligt vackert!

    Kurs är bra. Sätergläntan är bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *