Jantze Brogård Asshoff på Designgalleriet

Idag öppnar Designgalleriet sin kanske tredje utställning sedan starten i augusti, produktiva är man så det förslår på det stället. Och idag öppnar inte vilken utställning som helst, trogna Kurbitsläsare vet att jag gillar designtrion Jantze, Brogård Asshoff.

De tre har utifrån den svenska folktraditionen och en passion för måltiden gjort produkter som passar det nya dukade bordet. Här finns allt möjligt; sittplatser, matbord, förvaring och porslin. Med utställningen vill dessutom trion rikta uppmärksamheten på att vi tenderar att inte värdesätta den gemensamma måltiden. Ja, vi får gå dit och kolla helt enkelt, det låter kanske konstigt i text. Men efter att ha sett den här lilla soptunnan vet jag då att jag är redo för ett besök!

Kolla in mer bilder av Jantze Brogård Asshoff på Designgalleriets hemsida.

1 comment

  1. Hoho där var jag igår. På vernisaget. Det är min syster som är Jantze-delen i designtrion. Tyvärr ska de splittras nu, men de har fortfarande endel projekt på g tillsammans.

    Himla kul att du uppmärksammade det!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *