Vintage och pärlor på bokmässan

Så är helgens bokmässeäventyr över, vi är hemkomna, upprymda och trötta efter dagar av böcker, föredrag, kontakter och inspiration. Årets Kulturtidskrift 2008 heter OEI, men vi på Hemslöjden har firat nomineringen iallafall. Allt går ju så mycket bättre  och blir ju så mycket roligare med korsstygn…

Två korta Kurbitsrelaterade spaningar hann jag dock med mellan försäljnings- och representations-
varven. I den nya V-hallen stod Birgitta Forslund och Åsa Dahlgren i mässans coolaste monter. De båda ligger bakom den fantastiska boken Stickat och virkat  – vintage på svenska som på ett humoristiskt och klartänkt sätt visar hur nostalgi kan samsas med kaxig form. Birgitta Forslund har formgivit och stickat fram modeller inspirerade av modemagasin från 40-, 50-, och 60-tal. Retrokänsla är bara förnamnet. Men med hjälp av de strålande bilderna, tagna av fotografen Åsa Dahlgren får boken också en humoristisk ton och egen stil. Ute nu, kolla in den, köp den, sticka! Läs mer i kommande Hemslöjden om duon och boken.

Och så gick det liksom inte att låta detta passera… Föreningen för Sveriges kulturtidskrifter med parollen ”vågar du också upptäcka tidskriftspärlorna?” hade förstås…jepp, pärlplattebyggda loggor och namnskyltar.

120 000 pärlor hade det enligt uppgift från montern gått åt. Konstverket till höger i bild är inlånat av Pärlplatteklubben i Göteborg. Fantastiskt fint.

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *