Begåvade i slöjd

Det kom ett mejl…med en superintressant fråga, så pass att jag gärna gör ett inlägg av det hela om ni inte misstycker. Så här skriver Bodil:

Hej, söker ledare/pedagoger i workshop för ungdomar i någon form av design, stickning, broderi, virkning, slöjd, sömnad, mm (craftivism…). Tacksam för tips.

Jag har inga aktuella namn på gång, däremot skulle jag gärna vilja slå ett slag för bra och begåvade organisationer, sökvägar och framförallt entusiasmerande engagemang i ämnet.

Jag har därför tre tips idag, 1) Unga Slöjdare, drivna duktiga ungdomar som brinner för slöjd, 2) Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbunds ungdomsverksamhet, Slöjdklubben, som med slöjdverksamhet riktad till barn mellan 7 och 14 år har utbildade slöjdklubbshandledare i i stort sett hela landet, eller 3) till de spännande kravallslöjdarna, som via webbsajten kravallslöjd samlar slöjdintresserade som säkert har en eller annan ny vinkel på det här med craftivism.

Jag är dock fortfarande mammaledig, och kan ha missat en eller annan nyhet i ämnet, jag rundar därför av med mitt standardtips alla kategorier…kolla in din alldeles egna hemslöjdskonsulent!

2 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *