Är kurbits nya tribal?

Häromdagen spanade jag in en tatuerad ryggtavla på Flatenbadet.

-Titta Frida, han har en kurbitstatuering! Kanske kurbits har blivit nya tribal?

När vi senare träffade killen på väg upp mot hopptornet insåg vi att hans tatuering tyvärr inte hade så himla mycket gemensamt med gammalt dalamåleri. Snarare påminde den om Albertus Pictors medeltida kyrkmålningar (dödskallar) i kombination med rosor och akantusblad.

Men tanken levde kvar, och ju mer jag tänkte på det desto mer övertygad blev jag om att kurbits borde vara det svenska tatueringsspråket. Sveriges svar på de maoriska tribal-tatueringarna som blivit så himla populära världen över. Och visst finns det folk som tatuerar kurbits. En google-sökning ger till exempel träffar i tatueringsforumet Gaddad.se och Tattoo.se. Dessutom hittar jag en bloggartikel i Dagens Industri-relaterade bloggen Diego där de redan för två år sedan hävdade att:

2006 års kurbits sitter på kroppen.

I artikeln hänvisar de till en intervju med Marcus Lindgren, en illustratör från Dalarna som tagit fram ett förenklat, svartvitt kurbitsmotiv kallat ”lilies” som med fördel tatueras i exempelvis svanken.

Diego:

Kanske passar mönstret som förstatatuering – kurbitsmålningens ursprungstanke var ju att fylla tomrummet.

Inspirerad av M3 (där jag jobbar när jag inte har semester), uppmanar jag nu Kurbits-bloggens läsare att tatuera in Kurbitsloggans kurbits-motiv på valfri kroppsdel.

Vinnaren får en livstids prenumeration på Kurbits rss-flöde samt en heldag med Fridas träskor.

Uppdatering: Missa inte inlägg nummer två om kurbitstatueringar >>