Svensk botanik på väggen

Precis som Helena på Room&serve är jag en sucker för sajten odla.nu. Här får jag tips och råd för mitt begränsade odlingsutrymme balkongen, men här fylls också kunskapsluckor igen på ett inte alltför förödande krångligt vis. Mycket praktiskt och rekommendabelt.

Häromdagen kom det ett nytt nyhetsbrev, och en ganska märklig händelsekedja vecklade ut sig. Via mejlet med odlingsnyheter fick jag också erbjudande om en prenumeration på tidningen Gård och torp, som jag kanske inte nappade så väldigt på, men desto mer intresserad blev jag av det här! (fyra reproduktioner följer med som prenumerationserbjudande) Va? Vore det inte fint att ha en eller annan reproduktion av Johan Wilhelm Palmstruck där hemma? Dessa är ur boken Svensk botanik, 1802-1843, bilderna är handkolorerade kopparstick. Jag hittade boken på Google Books och kunde plötsligt både läsa och spara hem en rad fina bilder…utan Gård och torp. Men odla.nu fortsätter jag hänga på, gör det du med!

2 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *