Konisk korg från Patricia Urquiola

Utemöbler av det svulstiga slaget. Av Patricia Urquiola. Bilder lånade från www.architonic.com.Jaja, jag har svårt att släppa det här med utemöblemanget, jag vet. Under helgen har jag letat vidare och stötte då på den spanska formgivaren Patricia Urquiola och hennes arbete. Och se här – en intressant serie möbler för, nåja knappast en balkong, snarare något större trädgårdsliknande. Svulstiga ganska maffiga stycken, eller hur?

Patricia Urquiola har utgått från korgens koniska form och flätning när hon gjort kollektionen, kallad just Canasta (korg på spanska). Materialet må se ut som rotting, men se det är fel, det är polyetylen som använts, vilket kanske inte är lika roligt som rotting eller något annat naturmaterial. Möblerna görs på Filippinerna, där de flätas av hantverkare enligt filippinsk korgmakartradition. I Canastakollektion ingår dessa rejält höga fåtöljer, en liknande hög soffa, och denna runda låga soffa, allt i vitt och brons. Till detta kommer också en solsäng, också den vit- eller bronsfärgad. Märkligt, jag vet.

Formgivaren Patricia Urquiola fick för övrigt mycket publicitet på möbelmässan i Milano, och hon har en bredd som heter duga, kolla in hennes övriga arbete och se själv. Leo Gullbring på Calimero har träffat henne och har publicerat en bra artikel om henne här >>.

Möbelserien Canasta, av Patricia Urquiola.

Möbelserien Canasta, av Patricia Urquiola.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *